Directe connectiviteit

Een van de belangrijkste functies van viQtor is het continu meten van vitale waarden. Deze metingen worden pas waardevol als ze (bijna) realtime beschikbaar zijn in de dashboards. Om dit te realiseren heeft viQtor een directe mobiele verbinding met het cloud platform van onze oplossing. Alle gemeten (klinische) data wordt rechtstreeks en veilig vanuit viQtor naar het platform verzonden. Dat gebeurt elke 5 minuten, 24/7 en geheel autonoom.

In tegenstelling tot andere oplossingen voor continue monitoring is er geen ander (mobiel) apparaat of menselijk handelen nodig om de gemeten data te verzenden. Er is geen wifi router of gateway nodig, het dragen van het apparaat is voldoende om de gemeten data beschikbaar te krijgen.

viQtor gebruikt LTE-M en NB-IoT voor communicatie. Deze draadloze communicatie technieken kunnen minder data versturen, maar hebben een veel groter bereik dan normale mobiele telefoons en daarnaast een extreem laag energiegebruik. Ze zijn beide onderdeel van 4G/5G standaarden. Veilig dus!