Voortdurende kwalitatieve monitoring, 24/7

smartQare ontwikkelt een unieke multisensor oplossing voor 24-uursmonitoring op afstand van risicogroepen. Een relevant en betaalbaar hulpmiddel dat mensen centraal stelt én zorgprofessionals helpt het zorgproces rondom patiënten effectief en efficiënt te organiseren. De oplossing bestaat uit:

  • een comfortabel draagbaar medisch apparaatje met diverse sensoren
  • een online platform dat de meetwaarden ontvangt en veilig verwerkt
  • een mobiele app.

Het gebruik van weQare gaat betere zorguitkomsten voor patiënten en dus verbetering van de kwaliteit van het leven geven. Ook zorgprofessionals varen er wel bij: weQare, dat naadloos aansluit bij zorgprocessen, is bevorderlijk voor hun productiviteit én werkplezier. Tegelijkertijd realiseert de oplossing aanzienlijke kostenbesparingen voor zorgverzekeraars, zorginstellingen en (lokale) overheid.

Hoe weQare werkt

Het draagbare apparaatje op de bovenarm voert permanent betrouwbare metingen uit van hartslag, zuurstofsaturatie en huidtemperatuur. Deze meetwaarden gaan automatisch via het landelijk dekkende NB-IoT/LTE-m (Internet of Things) netwerk van Vodafone naar het weQare-platform.

Via een dashboard kunnen geautoriseerde zorgprofessionals sensormetingen (zo goed als) realtime volgen. Wanneer trendwaardes afwijkingen laten zien en/of op toenemende gezondheidsrisico’s kunnen duiden, ontvangt de arts bovendien een pushbericht. Zodat passende interventies kunnen worden ingezet.

Welzijnsmonitor

Behalve dat het weQare-apparaatje een aantal vitale waarden meet, heeft het ook andere belangrijke functionaliteiten:

  • Registratie van een valongeluk. Zo kan bij een val direct adequate hulp worden ingeschakeld. Waar dan ook, dankzij de zeer nauwkeurige plaatsbepaling via het Europese netwerk van satellieten.
  • Handmatige alarmering. Wanneer dragers zich niet goed voelen of medische hulp wensen, is er de alarmknop. Door de betrouwbare verbinding van Vodafone kunnen zij er van op aan dat hulp onderweg is.
  • Sociale achterwacht. Via de zorgcentrale worden mantelzorgers in de sociale achterwacht hierover direct geïnformeerd.

Andere handige eigenschappen van weQare

  • Het apparaatje is energiezuinig
  • Het draagcomfort is groot
  • weQare is waterdicht – en hoeft dus onder de douche niet af