Even kennismaken: Jan-Hein Auf dem Brinke, onze nieuwe CFO

De gezondheidszorg biedt volop kansen voor Med Tech bedrijven als smartQare

Jan-Hein Auf dem Brinke, CFO smartQare

Onze nieuwe CFO Jan-Hein Auf dem Brinke heeft een achtergrond als register accountant bij KPMG. Hij heeft daar uiteenlopende klanten in de financiële sector bediend waaronder banken, investeringsmaatschappijen en verzekeraars. Na KPMG heeft hij diverse managementposities gehad bij banken en start-ups. Meest recent was hij actief als CFO van GoFlow Technology, een start-up in ventilatietechniek, waar hij onder andere intensief betrokken was bij het binnenhalen van financiering. Maak kennis met Jan-Hein Auf dem Brinke.

Jan-Hein: “In ons zorgsysteem moet veel veranderen om in de toekomst goede en betaalbare zorg te garanderen. Ik heb voor smartQare gekozen omdat ik ervan overtuigd ben dat slimme technologie nodig is om die verandering te realiseren. smartQare heeft met viQtor een prachtige oplossing waarmee patiënten 24/7 op afstand gemonitord kunnen worden. Met viQtor kunnen mensen langer thuis wonen of eerder naar huis na een operatie. De medewerkers, partners en aandeelhouders van smartQare zijn enorm gedreven om met viQtor bij te dragen aan de toekomst van ons zorgsysteem”

Over smartQare

smartQare is een jonge onderneming met gedreven professionals die een gezamenlijke missie hebben: met slimme oplossingen bijdragen aan een wereld met goede zorg, waar en wanneer dat nodig is. Een wereld waarin de zorg toegankelijk en betaalbaar is, en aantrekkelijk om te werken. Een wereld waarin mensen zo lang mogelijk en zoveel mogelijk autonomie kunnen behouden, zodat ze kunnen blijven doen wat voor hen echt van belang is.

Onze overtuiging

De huidige uitdagingen van ons zorgsysteem zijn overduidelijk en we zijn ons allemaal bewust van de versnellende aantallen en de groeiende kloof tussen "vraag en aanbod".

Medische technologie moet daar voor de toekomst een oplossing in bieden. Omdat (patiënt)gegevens de basis vormen voor besluitvorming door professionals in het zorgsysteem, is het beschikbaar hebben van patiëntgegevens op het juiste moment op de juiste plaats essentieel voor het leveren van de best passende zorg.
Onze visie was niet om een stukje van de puzzel te ontwikkelen, maar om alle belangrijke componenten te ontwikkelen om nieuwe manieren van 'connected care' te ontsluiten. We hebben een 'digital health’ oplossing gecreëerd, genaamd viQtor, die geschikt is voor zorg in een ziekenhuis of zorgorganisatie en thuis.

Samen

Wij werken voor de ontwikkeling van viQtor nauw samen met partners. Deze partners hebben wij zorgvuldig geselecteerd om de kwaliteit en veiligheid van onze oplossing te kunnen garanderen.

Demcon is onze partner voor de ontwikkeling en productie van het device.

Thaumatec en S3 zijn onze partners voor de ontwikkeling van software, op het device en voor de portal en dashboards en apps.

Samen met zorgorganisaties brengen we de wensen van gebruikers en zorgprofessionals in kaart, op basis waarvan we viQtor continu doorontwikkelen.

Over viQtor

viQtor is een unieke oplossing voor 24uurs monitoring. viQtor bestaat uit een wearable, een apparaatje dat met een armband wordt gedragen op de bovenarm, in combinatie met een platform en dashboards. viQtor is zo ontworpen dat het maximaal kan bijdragen aan de zorg voor diverse doelgroepen. Een combinatie van verschillende functies en kenmerken maakt viQtor uniek.

viQtor meet de hartslag, zuurstofsaturatie, huidtemperatuur en activiteit van de drager. Daarvoor gebruikt het systeem photoplethysmografie (PPG), een technologie die gebruik maakt van lichtsensoren (LED).

De metingen worden automatisch verricht. De drager voelt daar niets van. Elke minuut wordt per meting het gemiddelde berekend en elke vijf minuten worden de metingen doorgestuurd naar ons platform. In het webdashboard van viQtor worden al deze metingen in beeld gebracht. Zo ontstaan tijdlijnen van alle metingen op een rij en kunnen trendanalyses gemaakt worden. Zodra er een opvallende of afwijkende waarde wordt gesignaleerd, komt er in het dashboard een alert (melding) binnen. Ook wanneer de drager op de hulpknop drukt, geeft het systeem een alert en kan een zorgverlener de juiste actie nemen.

Blijf op de hoogte

Nadat we medisch gecertificeerd zijn, is onze 24-uurs monitoring oplossing klaar voor gebruik. Wilt u op de hoogte blijven van onze volgende stappen naar marktlancering? Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons via onze smartQare LinkedIn pagina.