Over smartQare

smartQare is een jonge onderneming met gedreven professionals die een gezamenlijke missie hebben om mensen in staat te stellen hun leven te blijven leiden zoals ze dat gewend zijn te doen, gezond en actief te blijven en zich veiliger te voelen. Een bedrijf met een missie die is ingegeven door persoonlijke ervaringen van de oprichters: beiden hebben een moeder die gebaat is bij betrouwbare zorg op afstand.

Onze overtuiging

Een gedeelde passie, unieke partnerschappen en inzet van technologische innovatie maken efficiëntere, effectievere en duurzamere gepersonaliseerde zorg mogelijk. Wij geloven dat hiermee:

  • de druk op de zorg én patiënten omlaag kan en
  • de kwaliteit van zorg én leven kan verbeteren.

Met die gedachte zijn we begonnen met de ontwikkeling van slimme, draagbare sensortechnologie en 24/7 bewakingsdiensten waarbij de patiënt centraal staat.

Relevant, betaalbaar en innovatief

De focus van smartQare ligt in de eerste instantie op de zorgbehoeften van oudere, kwetsbare patiënten met een of meer chronische aandoeningen in een thuissituatie. Voor deze groep is weQare een relevante en betaalbare innovatieve oplossing. Hiermee krijgen ze de zorg die ze nodig hebben, zonder dat dit onnodig inbreuk maakt op hun dagelijks leven.

smartQare is gevestigd in Eindhoven en Noordwijk en maakt deel uit van het Space Business Incubation program van ESA ESTEC.