Reisverslag Minnesota en Seattle

9 Mei 2023

In de week van 16-20 april organiseerde de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), OostNL en Liof een handelsmissie naar de Medical Alley in Minnesota in de VS. 17 Innovatieve MedTech bedrijven waren uitgenodigd voor een inspirerend programma in dé MedTech hotspot van de US en smartQare was erbij!

Wat stond er zoal op het programma?

Bezoeken aan de belangrijke broedplaatsen voor Medische Technologie, zoals Mayo Clinic, Medtronic, Philips, Boston Scientific en de University of Minnesota. Tevens waren er Match Making - en netwerk events met Amerikaanse partijen en bezoeken aan de Design of Medical Devices Conference.

Met name het bezoek aan Mayo Clinic was voor smartQare zeer interessant. Mayo Clinic bestaat al meer dan 100 jaar en staat op veel lijstjes als beste ziekenhuis van de VS genoteerd. Met name doordat ze zeer vooruitstrevend in de klinische praktijk, onderzoek en onderwijs zijn. Er waren ontmoetingen met zowel Amerikaanse artsen en innovatie managers als ook met Nederlandse artsen, sommige al meer dan 20 jaar werkzaam in het ziekenhuis. Op dit moment vindt verkenning plaats van mogelijkheden tot samenwerking in clinical science en verdere ontwikkeling van viQtor.

Minister Ernst Kuipers en een delegatie van zijn ministerie waren ook meegekomen met deze handelsmissie. Wij zijn dankbaar voor de kansen die ons geboden zijn in dit Amerikaanse ecosysteem voor MedTech en de connecties die wij konden maken zowel in US als binnen de groep, waar behalve 16 MedTech collega bedrijven, ook Nederlandse investeringsmaatschappijen en relevante overheidspartijen deel van uitmaakten.

Aansluitend heeft er in Seattle een bezoek plaatsgevonden aan een potentiële partner voor de Noord Amerikaanse markt. In diverse workshops is verkend hoe gebruik van viQtor zou kunnen passen bij hun doelgroep(en).

Ondertussen werken wij hard door aan onze FDA approval, die in de loop van dit jaar hopen te behalen. Na behalen van FDA approval is viQtor klaar voor verkoop in deze veelbelovende Amerikaanse markt.