Roadmap viQtor

smartQare werkt hard aan de technische roadmap die de mogelijkheden van viQtor vergroot, waardoor viQtor nog relevanter wordt voor bestaande en ook nieuwe use cases/gebruikers.

Centraal thema van de roadmap aktiviteiten is ontwikkeling van specifieke scores, zoals de early warning score (EWS) en een valrisicoscore. Als zorgverlener wil je niet alleen informatie kunnen zien over de patiënt, maar wil je ook weten wanneer deze informatie aanleiding is tot (protocollair gedefinieerde) actie. Daar zijn deze scores voor.

Als eerste nieuwe functionaliteit en onderdeel van de EWS wordt ademhalingsfrequentie ontwikkeld en de implementatie daarvan staat gepland voor dit voorjaar. Daarnaast werken we aan verdere internationalisatie van ons portaal, denk aan toevoegen van verschillende talen en tijdszones.

We hebben al stappen gemaakt voor certificering van de bluetooth functionaliteit tbv koppelingen met andere devices, zoals bijvoorbeeld een weegschaal. En in parallel breiden we de user interfaces van zowel het webportaal als de mobiele app uit en werken we aan verdere verbetering daarvan.

Een volgende grote stap voor dit jaar gaat zijn de ontwikkeling van niet-invasieve bloeddrukmeting en hartslag variabiliteit (HRV) en de toevoeging van een nieuwe lichaamstemperatuur sensor. En bovendien connectiviteit met patiënten (of cliënten) dossiers.

Veel te doen komend jaar! Goed om te weten dat wij de doorontwikkeling van viQtor prioriteren op basis van wensen van zorgaanbieders. Voor deze doorontwikkeling werken wij nauw samen met academisch ziekenhuizen en andere partijen en kunnen wij deels gebruik maken van verstrekte subsidies.