smartQare tekent strategisch partnership met Philips

In aanwezigheid van ZKH Prins Constantijn van Oranje, Special Envoy to Techleap.nl, tekenden Sachin Chaudhari (Vice President Philips) en Walter van Kuijen (CEO smartQare) een overeenkomst om de samenwerking en transaction, in afwachting van goedkeuringen, in het huidige kwartaal af te ronden.

smartQare zal de portfolio's van viQtor en Healthdot RPM (remote patient monitoring) samenvoegen tot één digitale oplossing en platform, waarmee een toenemend aantal klinische use cases kan worden bediend.

smartQare zal samenwerken met het wereldwijde Philips team om de geïntegreerde smartQare RPM oplossing aan te bieden aan zorgverleners en patiënten over de hele wereld.

Deze aankondiging markeert zowel een erkenning van smartQare's unieke visie en oplossingen, als een keerpunt voor smartQare. Van een visie om 's werelds eenvoudigst te gebruiken RPM-oplossing te innoveren, die reageert op relevante klinische en niet-klinische signalen, naar het kunnen voorspellen van ongunstige uitkomsten en vroegtijdige interventies.

viQtor van smartQare en Healthdot van Philips zijn slimme, draagbare sensoren die geïntegreerd zijn met klinische RPM-platforms. De oplossingen ontsluiten relevante klinische en niet-klinische gegevens naar zorgverleners via veilige mobiele datanetwerkverbindingen (4G/5G) en uniek ontworpen IT-gegevenssystemen en AI-gestuurde algoritmen. De oplossingen hebben zich bewezen in een breed scala aan klinische toepassingen, zowel in het ziekenhuis, thuis als in andere (geassisteerde) zorginstellingen.

De combinatie van deze toonaangevende sensoren en platforms biedt een antwoord op de groeiende uitdagingen voor gezondheidszorgstelsels over de hele wereld, die te maken krijgen met een toenemende vraag naar zorg als gevolg van een vergrijzende bevolking. Onze gezondheidszorgsystemen zijn niet in staat om aan deze vraag te voldoen en zullen onhoudbaar worden door personeelstekorten en stijgende kosten. Innovaties zoals RPM worden algemeen erkend en aanvaard als effectieve oplossingen om deze uitdagingen aan te gaan. Bovendien dragen RPM-oplossingen bij aan het verminderen van de werkdruk, het bevorderen van meer werktevredenheid onder zorgprofessionals en het versterken van de positie van patiënten tijdens hun zorgtraject.

Bij smartQare zijn we toegewijd aan het ontsluiten van de kracht van innovatie om toekomstige toegankelijkheid en betaalbaarheid van gezondheidszorgsystemen over de hele wereld te garanderen.

smartQare en Philips verwachten de samenwerking en transactie in de komende weken af te ronden en verwachten de transactie in het eerste kwartaal van 2024 af te ronden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met ons kantoor via +31(0)71 889 39 59 of contact@smartqare.nl, walter.van.kuijen@smartqare.com of ronald.olie@smartqare.com.