Hoe wordt viQtor gedragen?

viQtor is een unieke oplossing voor 24-uurs monitoring die zowel voor dragers als voor zorgprofessionals eenvoudig te gebruiken is. viQtor is zo ontworpen dat het maximaal kan bijdragen aan de zorg voor diverse doelgroepen.

viQtor bestaat uit verschillende onderdelen:

viQtor Wearable: het monitoringapparaatje zelf is slechts 94 x 55 millimeter groot en weegt 100 gram. U draagt het met een speciale armband om de bovenarm. Er zijn verschillende typen armbanden beschikbaar. Het apparaatje is zo klein dat het makkelijk en onzichtbaar onder uw kleding gedragen kan worden.
Het meet 24/7 uw hartslag, zuurstofsaturatie, huidtemperatuur en activiteit. Daarvoor gebruikt het systeem photo plethysmografie (PPG), een technologie die gebruik maakt van lichtsensoren. Het apparaatje is spatwaterdicht, u kunt er dus gewoon mee douchen.
De batterij van het monitoringsapparaatje gaat ongeveer 5 dagen mee. Wij adviseren echter om het apparaatje elke dag een half uurtje op te laden met de bijgeleverde oplader.

viQtor Portaal: alle gemeten waarden worden 24/7 draadloos verzonden naar het viQtor monitoring platform in de cloud. Het uploaden van deze gegevens gebeurt volledig automatisch via een beveiligde verbinding. U hoeft daar dus zelf niets voor te doen.
De gegevens worden veilig opgeslagen volgens de AVG-normen. In webdashboards zijn de gegevens zichtbaar voor zorgprofessionals en voor medewerkers van een medisch service centrum wanneer daarvan gebruik wordt gemaakt.
In het dashboard zijn de gegevens beschikbaar in grafieken met trendlijnen en (indien van toepassing) in overzichten met alerts. Per gebruiker zijn in het portaal grenswaarden voor metingen in te stellen. Metingen buiten deze grenswaarden leiden tot een alert. Ook een gedetecteerde val en het gebruik van de hulpknop leiden tot een alert. Bovendien is zichtbaar of de wearable wordt gedragen en wat de status van de batterij is.
Het viQtor platform kan via API’s worden gekoppeld aan de electronisch dossiers (ECD/EPD/HIS) van zorgaanbieders.

viQtor App: de mobiele applicatie (viQtor App) is een iOS-applicatie* voor de iPhone of iPad. De app kan worden gebruikt door de gebruiker zelf, de mantelzorger en de zorgprofessional. De app geeft toegang tot de laatste metingen en toont ook de status van het monitoringapparaatje (zoals batterij- en verbindingsstatus).

* Beschikbaarheid voor Android telefoons en tablets wordt op dit moment ontwikkeld.