Proefpersonen gezocht

smartQare werkt samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) aan een speciaal onderzoek met viQtor* dat veel stof zal doen opwaaien in de medische wereld. Deze samenwerking is er helemaal op gericht om ervoor te zorgen dat de technologie van viQtor nauwkeurig is en voor iedereen werkt!

In dit onderzoek zullen we controleren en bevestigen dat viQtor's algoritme voor het meten van SpO2 (dat is het zuurstofgehalte in het bloed) nauwkeurig is en geen vooroordelen vertoont op basis van huidskleur.


Waarom doen we dit?

Covid-19 vertoonde enkele problemen in klinische validatiestudies, namelijk de ondervertegenwoordiging van mensen met zeer lichte of donkere huidtypes. De FDA erkent het belang van diversiteit in medisch onderzoek en heeft gegevens van mensen met alle huidskleuren opgenomen voordat nieuwe medische producten worden goedgekeurd. smartQare is vastbesloten om de grenzen van inclusiviteit te verleggen om te zorgen voor nauwkeurige, onbevooroordeelde gezondheidszorg die voor iedereen toegankelijk is door ervoor te zorgen dat medische technologie, zoals de viQtor, voor iedereen werkt.

* De viQtor meet verschillende vitale functies, niet-invasief en geplaatst op de bovenarm om patiëntmonitoring opnieuw te definiëren. Dankzij de directe cloudconnectiviteit maakt viQtor monitoring op afstand mogelijk zonder kabels of andere gateway-apparaten van derden.

Deelnemerscategorie

Wij zijn op zoek naar volwassen mannen en vrouwen van 18 -70 jaar. We zoeken mensen met een verschillend huidtype.

Het onderzoek

Eerst bepalen we of u geschikt bent om mee te doen. Hiervoor stellen we u een aantal vragen, onder andere over uw medische geschiedenis. Hierna volgt een keuring en wordt ook het huidtype bepaald. Als u geschikt blijkt komt u op 1 dag naar ons laboratorium en testen wij hoe precies de saturatie in het bloed gemeten kan worden voor verschillende huidtypen. Hiervoor wordt de zuurstof in het bloed verlaagd en gecontroleerd met een bloedmeting. Deze wordt dan vergeleken met een apparaat wat om de bovenarm geplaatst wordt. Om de zuurstof te laten dalen ademt u lucht in met daarin minder zuurstof dit gaat via een kapje. U blijft een hele dag (8 uur) bij ons.

Vergoeding en verdere informatie

Na voltooiing van het onderzoek ontvangt een vergoeding van €240 en een vergoeding voor uw reiskosten. Neem gerust contact op via onderstaand mailadres voor verdere informatie.

Naam onderzoeker
R. van der Schrier, Anesthesioloog

Ook geïnteresseerd in deelname? Stuur een e-mail naar Rutger van der Schrier.

Download hier het LUMC document van Rutger.