Cecile Goldman benoemd tot nieuwe CEO van smartQare

Noordwijk, 4 juli 2022

Cecile Goldman-Corbeij zal als nieuwe Chief Executive Officer gestalte gaan geven aan de uitbouw van smartQare. Zij volgt Walter van Kuijen op, die actief betrokken blijft bij smartQare als strategisch adviseur en medeaandeelhouder.

Walter van Kuijen is CEO van smartQare sinds 2019. Onder zijn leiding is viQtor, de totaaloplossing voor monitoring en preventieve zorg, succesvol ontwikkeld. smartQare is van een startup een professioneel en gecertificeerd medisch bedrijf geworden en kan zich inmiddels verheugen in positieve interesse in haar oplossingen uit de professionele zorgmarkt.

Cecile Goldman-Corbeij

Cecile Goldman: ‘Ik werd gegrepen door de ambitie en de passie van de mensen in en rondom smartQare, niet alleen het eigen team dus, maar ook de ontwikkelpartners, de betrokken zorgpartners en de investeerders.’

Als nieuwe Chief Executive Officer gaat Cecile Goldman de transitie van startup naar scale-up vormgeven en leidinggeven aan de uitbouw van smartQare. Goldman vervult al jaren bestuurlijke rollen in de publieke en private zorgsector. De afgelopen jaren was zij COO van Cardiologie Centra Nederland en Managing Director bij Equipe Zorgbedrijven. In deze beide organisaties heeft zij eHealth oplossingen in de praktijk van de zorgprocessen vormgegeven en geïmplementeerd, namelijk telemonitoring voor hartpatiënten (HartWacht van CCN) en data gestuurde beslisondersteuning op basis van gestandaardiseerde uitkomstmetingen (Xpert Clinics).

Over smartQare

smartQare zet zich in om een antwoord te geven op de grote uitdagingen in de zorg. Door vergrijzing zal de vraag blijven toenemen en het aanbod kan die vraag simpelweg niet aan. Eén van de slimme oplossingen is viQtor, een apparaat voor monitoring en preventieve zorg, waarmee patiënten 24/7 kunnen worden gevolgd in hun thuisomgeving, buitenshuis, in zorginstellingen en in ziekenhuizen en klinieken. Deze totaaloplossing zal niet alleen grote impact hebben op het verlagen van de werkdruk en de stress van zorgverleners, maar ook de kwaliteit van leven van direct betrokkenen verbeteren.

Met de inzet van optische sensortechnologie vinden continu metingen plaats van vitale waarden zoals hartslag en zuurstofsaturatie. Deze worden gecombineerd met de meting van huidtemperatuur, valdetectie, activiteiten monitoring en locatiebepaling. viQtor maakt gebruik van het nieuwe Internet-of-Things netwerk, waardoor deze data continu, snel en efficiënt kunnen worden gedeeld, opgeslagen, geanalyseerd en ontsloten aan zorgverleners en mantelzorgers.

smartQare is inmiddels ISO 13485:2016 medisch gecertificeerd. viQtor staat aan de vooravond van de toelating als medische zorgoplossing medische CE klasse IIa.

Blijf op de hoogte

Na medische certificatie is onze netwerkzorg klaar voor toepassing in de zorg. Wilt u op de hoogte blijven van onze laatste stappen naar marktlancering? Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons via onze smartQare LinkedIn pagina.