Nieuws

  27 Februari 2024

  Proefpersonen gezocht

  smartQare werkt samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) aan een speciaal onderzoek met viQtor* dat veel stof doet opwaaien in de medische wereld.

  Lees verder

  11 Januari 2024

  smartQare tekent strategisch partnership met Philips

  smartQare kondigt strategische samenwerking aan met Philips om oplossingen voor patiëntbewaking op afstand te verbeteren voor zorgverleners en patiënten over de hele wereld.

  Lees verder

  13 December 2023

  viQtor is CES ready ...

  Sinds 1967 is CES Las Vegas uitgegroeid tot het wereldwijde podium voor innovatie. Elk jaar komen hier meer dan 180.000 deelnemers vanuit meer dan 160 landen bij elkaar. Technologische innovaties, zowel voor B2C als B2B worden op de CES getoond aan potentiële klanten, partners, investeerders en wereldwijde media.

  Lees verder

  20 Juni 2023

  Bijzondere pilot in Zuid-Afrika

  Onlangs startte smartQare een pilot in Zuid-Afrika, waarbij psychiatrische patiënten onze viQtor dragen. Lotte Giele, assistent clinical affairs, reisde samen met co-founder Ronald Olie af naar Pretoria om de pilot mee op te starten en vertelt hier over die bijzondere ervaring.

  Lees verder

  19 Juni 2023

  Nog meer steun voor doorontwikkeling viQtor!

  Met trots delen we mee dat smartQare een nieuwe R&D subsidie heeft gekregen: Pressure, een (deels Europese) subsidie in het kader van het programma OpZuid (EFRO) met een looptijd van 3 jaar.

  Lees verder

  18 Juni 2023

  Even kennismaken: Jan-Hein Auf dem Brinke, onze nieuwe CFO

  Onze nieuwe CFO Jan-Hein Auf dem Brinke heeft een achtergrond als register accountant bij KPMG. Hij heeft daar uiteenlopende klanten in de financiële sector bediend waaronder banken, investeringsmaatschappijen en verzekeraars. Na KPMG heeft hij diverse managementposities gehad bij banken en start-ups. Meest recent was hij actief als CFO van GoFlow Technology, een start-up in ventilatietechniek, waar hij onder andere intensief betrokken was bij het binnenhalen van financiering. Maak kennis met Jan-Hein Auf dem Brinke.

  Lees verder

  15 Maart 2023

  smartQare lid van Barcelona Health Hub

  Sinds maart 2023 is smartQare toegelaten als lid van de Barcelona Health Hub.

  Lees verder

  13 Maart 2023

  Life Sciences & Health mission naar Denemarken en Zweden

  Met de CE certificering die smartQare in augustus 2022 behaald heeft kan viQtor worden ingezet als monitoring oplossing voor de zorg binnen de EU.

  Lees verder

  17 Februari 2023

  Subsidies voor doorontwikkeling viQtor.

  Prachtig nieuws: smartQare is beloond met de toekenning van twee subsidies

  Lees verder

  30 Januari 2023

  Eerste distributieovereenkomst getekend

  De eerste distributieovereenkomst is een feit! Onze eerste distributeur is Airo Health Care.

  Lees verder

  30 Januari 2023

  Nieuwe studies

  We zijn volop bezig met de marktvalidatie van viQtor. Deze maand gaan we starten met monitoring van COPD patiënten vanuit Huisartsenpraktijk Meuwissen, van Ballegooijen en Vosseberg in Wageningen.

  Lees verder

  25 Januari 2023

  Roadmap viQtor

  smartQare werkt hard aan de technische roadmap die de mogelijkheden van viQtor vergroot, waardoor viQtor nog relevanter wordt voor bestaande en ook nieuwe use cases/gebruikers.

  Lees verder

  23 Januari 2023

  CES Las Vegas 2023

  Op uitnodiging van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat hebben wij deelgenomen aan CES Las Vegas 2023. CES (Consumer Electronics Show van 5 t/m 8 januari jl.) is een succesvolle beurs geweest met 115.000 bezoekers uit vooral de VS en Azië.

  Lees verder

  23 Januari 2023

  Update hires

  In de voorgaande nieuwsbrieven hebben wij vacatures gedeeld. Wij zijn verheugd met de nieuwe collega’s die we inmiddels hebben mogen verwelkomen.

  Lees verder

  23 Januari 2023

  Deelname Nationale Zorginnovatieprijs

  YES! Wij doen mee met de Nationale Zorginnovatieprijs 2023: dé Nederlandse innovatieprijs op het gebied van zorg en welzijn.

  Lees verder

  22 Januari 2023

  Terugblik 2022

  smartQare heeft een prachtig jaar 2022 afgesloten. Een selectie van hoogtepunten waar het team op terug kijkt;

  Lees verder

  7 December 2022

  Marktvalidatie

  Met de CE markering is viQtor klaar voor gebruik. De eerste fase is nu om in relatief kleinschalig pilots de waarde van viQtor aan te tonen in de praktijk. Daarvoor gaan wij samenwerkingen aan met diverse (innovatieve) zorginstellingen.

  Lees verder

  5 December 2022

  viQtor goes West, toelating tot de Amerikaanse markt

  Op 30 november hebben wij alle documenten ingediend voor toelating van viQtor tot de Amerikaanse markt. Maar liefst 121 documenten en rapporten zijn hiertoe geprepareerd

  Lees verder

  23 November 2022

  smartQare is coalitiepartner in de vliegwiel coalitie

  Sinds deze maand is smartQare coalitiepartner in de vliegwiel coalitie. De vliegwiel coalitie is een samenwerkingsverband tussen patiënten & cliënten (vertegenwoordigers), zorgaanbieders/zorgverleners, zorgverzekeraars en leveranciers. De coalitie kent ca. 50 partners en dit aantal groeit nog iedere maand.

  Lees verder

  31 Oktober 2022

  USA here we come...

  Sinds 1967 is CES Las Vegas uitgegroeid tot het wereldwijde podium voor innovatie. Elk jaar komen hier meer dan 180.000 deelnemers vanuit meer dan 160 landen bij elkaar. Technologische innovaties, zowel voor B2C als B2B worden op de CES getoond aan potentiële klanten, partners, investeerders en wereldwijde media.

  Lees verder

  19 Oktober 2022

  smartQare App is nu beschikbaar in de App Store

  viQtor is ontwikkeld als volledige oplossing voor 24/7 monitoring: een wearable voor op de bovenarm, een web platform met dashboards en een app.

  Lees verder

  10 Oktober 2022

  Medical devices vs consumer devices

  Regelmatig krijgen wij bij smartQare de vraag hoe onze oplossing zich onderscheidt van de smartwatch of polsband. Voor toepassing in het medische domein is in Europa een CE certificering vereist.

  Lees verder

  29 September 2022

  smartQare naar CES 2023 in Las Vegas!

  smartQare maakt onderdeel uit van de Nederlandse startup en scale-up missie naar de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas van 5-8 januari 2023. CES is de meest invloedrijke techbeurs ter wereld. 

  Lees verder

  24 Augustus 2022

  viQtor is CE gecertificeerd!

  Wij zijn ongelooflijk trots dat viQtor per vandaag 24 augustus, als eerste continue monitoring oplossing in Europa gebruikmakend van het IoT netwerk, CE klasse IIa gecertificeerd is volgens de Medical Device Regulation (MDR). De CE certificering is toegekend voor de volledige oplossing: het device met de software (platform).

  Lees verder

  4 Juli 2022

  Cecile Goldman benoemd tot nieuwe CEO van smartQare

  Cecile Goldman-Corbeij zal als nieuwe Chief Executive Officer gestalte gaan geven aan de uitbouw van smartQare. Zij volgt Walter van Kuijen op, die actief betrokken blijft bij smartQare als strategisch adviseur en medeaandeelhouder.

  Lees verder

  17 Maart 2022

  Financieringsronde van € 3 miljoen afgerond

  We hebben een financieringsronde van € 3 miljoen succesvol afgerond voor de medische validatie en certificering van onze unieke oplossing voor 24/7 (thuis)monitoring & diagnostiek, viQtor. Lees meer...

  Lees verder

  15 November 2021

  smartQare bereikt mijlpaal en is ISO13485 gecertificeerd 

  NEN-EN-ISO 13485:2016 is een internationale set van normen en specificeert eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem voor een organisatie die medische hulpmiddelen en daarmee samenhangende diensten levert. Lees meer...

  Lees verder

  1 November 2021

  viQtor in Mobile Healthcare Innovation Café

  Tijdens het Innovation Café van Mobile Healthcare kwamen vooraanstaande professionals in de zorg bijeen om de toekomst van eHealth te bespreken. Onze CEO Walter van Kuijen was ook aanwezig.

  Lees verder

  5 Oktober 2021

  Nederlandse medische 24/7 monitoring oplossing aan de vooravond van doorbraak in de ouderenzorg

  Na een periode van 4 jaar intensieve ontwikkeling is smartQare klaar voor de introductie van haar vernieuwende 24/7 monitoring oplossing.

  Lees verder