Nieuws

    27 Februari 2024

    Proefpersonen gezocht

    smartQare werkt samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) aan een speciaal onderzoek met viQtor* dat veel stof doet opwaaien in de medische wereld.

    Lees verder

    11 Januari 2024

    smartQare tekent strategisch partnership met Philips

    smartQare kondigt strategische samenwerking aan met Philips om oplossingen voor patiëntbewaking op afstand te verbeteren voor zorgverleners en patiënten over de hele wereld.

    Lees verder

    13 December 2023

    viQtor is CES ready ...

    Sinds 1967 is CES Las Vegas uitgegroeid tot het wereldwijde podium voor innovatie. Elk jaar komen hier meer dan 180.000 deelnemers vanuit meer dan 160 landen bij elkaar. Technologische innovaties, zowel voor B2C als B2B worden op de CES getoond aan potentiële klanten, partners, investeerders en wereldwijde media.

    Lees verder

    20 Juni 2023

    Bijzondere pilot in Zuid-Afrika

    Onlangs startte smartQare een pilot in Zuid-Afrika, waarbij psychiatrische patiënten onze viQtor dragen. Lotte Giele, assistent clinical affairs, reisde samen met co-founder Ronald Olie af naar Pretoria om de pilot mee op te starten en vertelt hier over die bijzondere ervaring.

    Lees verder

    19 Juni 2023

    Nog meer steun voor doorontwikkeling viQtor!

    Met trots delen we mee dat smartQare een nieuwe R&D subsidie heeft gekregen: Pressure, een (deels Europese) subsidie in het kader van het programma OpZuid (EFRO) met een looptijd van 3 jaar.

    Lees verder

    18 Juni 2023

    Even kennismaken: Jan-Hein Auf dem Brinke, onze nieuwe CFO

    Onze nieuwe CFO Jan-Hein Auf dem Brinke heeft een achtergrond als register accountant bij KPMG. Hij heeft daar uiteenlopende klanten in de financiële sector bediend waaronder banken, investeringsmaatschappijen en verzekeraars. Na KPMG heeft hij diverse managementposities gehad bij banken en start-ups. Meest recent was hij actief als CFO van GoFlow Technology, een start-up in ventilatietechniek, waar hij onder andere intensief betrokken was bij het binnenhalen van financiering. Maak kennis met Jan-Hein Auf dem Brinke.

    Lees verder

    15 Maart 2023

    smartQare lid van Barcelona Health Hub

    Sinds maart 2023 is smartQare toegelaten als lid van de Barcelona Health Hub.

    Lees verder

    13 Maart 2023

    Life Sciences & Health mission naar Denemarken en Zweden

    Met de CE certificering die smartQare in augustus 2022 behaald heeft kan viQtor worden ingezet als monitoring oplossing voor de zorg binnen de EU.

    Lees verder

    17 Februari 2023

    Subsidies voor doorontwikkeling viQtor.

    Prachtig nieuws: smartQare is beloond met de toekenning van twee subsidies

    Lees verder

    30 Januari 2023

    Eerste distributieovereenkomst getekend

    De eerste distributieovereenkomst is een feit! Onze eerste distributeur is Airo Health Care.

    Lees verder

    30 Januari 2023

    Nieuwe studies

    We zijn volop bezig met de marktvalidatie van viQtor. Deze maand gaan we starten met monitoring van COPD patiënten vanuit Huisartsenpraktijk Meuwissen, van Ballegooijen en Vosseberg in Wageningen.

    Lees verder

    25 Januari 2023

    Roadmap viQtor

    smartQare werkt hard aan de technische roadmap die de mogelijkheden van viQtor vergroot, waardoor viQtor nog relevanter wordt voor bestaande en ook nieuwe use cases/gebruikers.

    Lees verder

    23 Januari 2023

    CES Las Vegas 2023

    Op uitnodiging van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat hebben wij deelgenomen aan CES Las Vegas 2023. CES (Consumer Electronics Show van 5 t/m 8 januari jl.) is een succesvolle beurs geweest met 115.000 bezoekers uit vooral de VS en Azië.

    Lees verder

    23 Januari 2023

    Update hires

    In de voorgaande nieuwsbrieven hebben wij vacatures gedeeld. Wij zijn verheugd met de nieuwe collega’s die we inmiddels hebben mogen verwelkomen.

    Lees verder

    23 Januari 2023

    Deelname Nationale Zorginnovatieprijs

    YES! Wij doen mee met de Nationale Zorginnovatieprijs 2023: dé Nederlandse innovatieprijs op het gebied van zorg en welzijn.

    Lees verder

    22 Januari 2023

    Terugblik 2022

    smartQare heeft een prachtig jaar 2022 afgesloten. Een selectie van hoogtepunten waar het team op terug kijkt;

    Lees verder

    7 December 2022

    Marktvalidatie

    Met de CE markering is viQtor klaar voor gebruik. De eerste fase is nu om in relatief kleinschalig pilots de waarde van viQtor aan te tonen in de praktijk. Daarvoor gaan wij samenwerkingen aan met diverse (innovatieve) zorginstellingen.

    Lees verder

    5 December 2022

    viQtor goes West, toelating tot de Amerikaanse markt

    Op 30 november hebben wij alle documenten ingediend voor toelating van viQtor tot de Amerikaanse markt. Maar liefst 121 documenten en rapporten zijn hiertoe geprepareerd

    Lees verder

    23 November 2022

    smartQare is coalitiepartner in de vliegwiel coalitie

    Sinds deze maand is smartQare coalitiepartner in de vliegwiel coalitie. De vliegwiel coalitie is een samenwerkingsverband tussen patiënten & cliënten (vertegenwoordigers), zorgaanbieders/zorgverleners, zorgverzekeraars en leveranciers. De coalitie kent ca. 50 partners en dit aantal groeit nog iedere maand.

    Lees verder

    31 Oktober 2022

    USA here we come...

    Sinds 1967 is CES Las Vegas uitgegroeid tot het wereldwijde podium voor innovatie. Elk jaar komen hier meer dan 180.000 deelnemers vanuit meer dan 160 landen bij elkaar. Technologische innovaties, zowel voor B2C als B2B worden op de CES getoond aan potentiële klanten, partners, investeerders en wereldwijde media.

    Lees verder

    19 Oktober 2022

    smartQare App is nu beschikbaar in de App Store

    viQtor is ontwikkeld als volledige oplossing voor 24/7 monitoring: een wearable voor op de bovenarm, een web platform met dashboards en een app.

    Lees verder

    10 Oktober 2022

    Medical devices vs consumer devices

    Regelmatig krijgen wij bij smartQare de vraag hoe onze oplossing zich onderscheidt van de smartwatch of polsband. Voor toepassing in het medische domein is in Europa een CE certificering vereist.

    Lees verder

    29 September 2022

    smartQare naar CES 2023 in Las Vegas!

    smartQare maakt onderdeel uit van de Nederlandse startup en scale-up missie naar de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas van 5-8 januari 2023. CES is de meest invloedrijke techbeurs ter wereld. 

    Lees verder

    24 Augustus 2022

    viQtor is CE gecertificeerd!

    Wij zijn ongelooflijk trots dat viQtor per vandaag 24 augustus, als eerste continue monitoring oplossing in Europa gebruikmakend van het IoT netwerk, CE klasse IIa gecertificeerd is volgens de Medical Device Regulation (MDR). De CE certificering is toegekend voor de volledige oplossing: het device met de software (platform).

    Lees verder

    4 Juli 2022

    Cecile Goldman benoemd tot nieuwe CEO van smartQare

    Cecile Goldman-Corbeij zal als nieuwe Chief Executive Officer gestalte gaan geven aan de uitbouw van smartQare. Zij volgt Walter van Kuijen op, die actief betrokken blijft bij smartQare als strategisch adviseur en medeaandeelhouder.

    Lees verder

    17 Maart 2022

    Financieringsronde van € 3 miljoen afgerond

    We hebben een financieringsronde van € 3 miljoen succesvol afgerond voor de medische validatie en certificering van onze unieke oplossing voor 24/7 (thuis)monitoring & diagnostiek, viQtor. Lees meer...

    Lees verder

    15 November 2021

    smartQare bereikt mijlpaal en is ISO13485 gecertificeerd 

    NEN-EN-ISO 13485:2016 is een internationale set van normen en specificeert eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem voor een organisatie die medische hulpmiddelen en daarmee samenhangende diensten levert. Lees meer...

    Lees verder

    1 November 2021

    viQtor in Mobile Healthcare Innovation Café

    Tijdens het Innovation Café van Mobile Healthcare kwamen vooraanstaande professionals in de zorg bijeen om de toekomst van eHealth te bespreken. Onze CEO Walter van Kuijen was ook aanwezig.

    Lees verder

    5 Oktober 2021

    Nederlandse medische 24/7 monitoring oplossing aan de vooravond van doorbraak in de ouderenzorg

    Na een periode van 4 jaar intensieve ontwikkeling is smartQare klaar voor de introductie van haar vernieuwende 24/7 monitoring oplossing.

    Lees verder