Financieringsronde van € 3 miljoen afgerond

We hebben een financieringsronde van € 3 miljoen succesvol afgerond voor de medische validatie en certificering van onze unieke oplossing voor 24/7 (thuis)monitoring & diagnostiek, viQtor.

Continue metingen

Sinds onze oprichting in 2017 hebben we een slimme oplossing voor monitoring en preventieve zorg ontwikkeld, viQtor. Hiermee kunnen patiënten in hun thuisomgeving, in zorginstellingen en in ziekenhuizen/klinieken worden gevolgd. De belangrijkste kenmerken van viQtor zijn continue metingen met behulp van slimme optische sensortechnologie van vitale waarden zoals hartslag en zuurstofsaturatie (SpO2). Gecombineerd met meting van huidtemperatuur, valdetectie, activiteitenmeting, locatiebepaling via GNSS (Galileo en GPS) en zelflerende software beoogt viQtor de innovatieve vinger aan de pols te worden.

Zorg toekomstbestendig

viQtor draag je comfortabel op de bovenarm, is oplaadbaar en gemakkelijk te gebruiken. Een verscheidenheid aan gebruiksvriendelijke web- en mobiele app-interfaces bieden dashboarding, respons en interventie, evenals monitoring voor zorgprofessionals, mantelzorgers en patiënten. De geïntegreerde oplossing belooft de zorg aan ouderen en andere hulpbehoevenden te verbeteren en toekomstbestendiger te maken.

Transitie naar scale-up

We bevinden ons in de transitiefase van startup naar scale-up. MDR CE-markering als medisch klasse IIb hulpmiddel wordt verwacht in het tweede kwartaal. Op dat moment zullen we een serie-A fundingronde starten om de financiering van de opschalingsfase te vergemakkelijken.

Medical Decision Network

Bij smartQare staan we aan de vooravond van medische CE markering waardoor data uit onze 24/7 monitoring oplossing bruikbaar wordt voor medische professionals. De combinatie van medisch hulpmiddel, platform en connectivity maakt van smartQare een Medical Decision Network, waarmee patiënten continu op afstand gemonitord kunnen worden. Patiënten die thuis revalideren en ouderen die zelfstandig wonen kunnen zo beter worden gevolgd waardoor de druk op de zorg zal afnemen. In eerste instantie worden waarden van zuurstofsaturatie, hartslag, huidtemperatuur, beweging, valdetectie en locatiebepaling via Galileo/GPS doorgegeven via het netwerk van Vodafone (NB-IoT / LTE Cat-M1). Aan de hand van deze informatie kunnen medische professionals beslissingen nemen en tot actie overgaan.

Blijf op de hoogte

Na medische certificatie is ons Medical Decision Network klaar voor toepassing in de zorg. Wilt u op de hoogte blijven van onze laatste stappen naar marktlancering? Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons via onze smartQare LinkedIn pagina.