Voortdurende kwalitatieve monitoring, 24/7

smartQare ontwikkelt viQtor, een unieke multisensor oplossing voor 24-uursmonitoring en diagnostiek op afstand van risicogroepen. Een relevant en betaalbaar hulpmiddel dat mensen centraal stelt én zorgprofessionals helpt het zorgproces rondom patiënten doelmatig en efficiënt te organiseren. De oplossing bestaat uit:

  • een comfortabel draagbaar medisch apparaatje met diverse sensoren
  • een online platform dat de meetwaarden ontvangt en veilig verwerkt
  • een mobiele app.

Het gebruik van viQtor beoogt betere zorguitkomsten voor patiënten en dus verbetering van de kwaliteit van het leven te geven. Ook zorgprofessionals varen er wel bij: viQtor, dat naadloos aansluit op zorgprocessen, is bevorderlijk voor arbeidsproductiviteit én werkplezier. Tegelijkertijd realiseert de oplossing aanzienlijke vermindering van het zorggebruik en de zorgkosten voor zorginstellingen, zorgverzekeraars en (lokale) overheid.

Hoe viQtor werkt

Het draagbare apparaatje op de bovenarm voert permanent betrouwbare metingen uit van hartslag, zuurstofsaturatie en huidtemperatuur. Deze meetwaarden gaan automatisch rechtstreeks via het landelijk dekkende NB-IoT/LTE-m (Internet of Things) netwerk van Vodafone naar het Clinical Desicion Support platform.

Via een dashboard kunnen geautoriseerde zorgprofessionals sensormetingen (zo goed als) realtime volgen. Wanneer trendwaardes afwijkingen laten zien en/of op toenemende gezondheidsrisico’s kunnen duiden, ontvangt de arts bovendien een pushbericht. Zodat passende interventies kunnen worden ingezet.

Welzijnsmonitor

Behalve dat viQtor een aantal vitale waarden meet, heeft het ook andere belangrijke functionaliteiten:

  • Registratie van een valongeluk. Zo kan bij een val direct adequate hulp worden ingeschakeld. Waar dan ook, dankzij de zeer nauwkeurige plaatsbepaling via Galileo, het Europese netwerk van satellieten.
  • Handmatige alerts. Wanneer dragers zich niet goed voelen of medische hulp wensen, is er de hulpknop. Door de betrouwbare verbinding van Vodafone kunnen zij er van op aan dat hulp onderweg is.
  • Sociale achterwacht. Via de zorgcentrale worden mantelzorgers in de sociale achterwacht hierover direct geïnformeerd.

Andere handige eigenschappen van viQtor

  • Het apparaatje is energiezuinig
  • Het draagcomfort is groot
  • viQtor is douchebestendig en hoeft dus niet af in de badkamer