viQtor biedt 24/7 monitoring

smartQare presenteert viQtor, een unieke multisensor oplossing voor 24-uursmonitoring. viQtor werkt overal, volledig autonoom en biedt continu toegang tot patientgegevens. Dit biedt diverse voordelen voor:

  • Patiënten en gebruiker
  • Zorgprofessionals
  • Zorg organisaties

Voor patiënten: meer kwaliteit van leven

viQtor is bedoeld om betere zorguitkomsten voor patiënten te leveren en daarmee de kwaliteit van leven te verbeteren. viQtor zorgt voor sneller ingrijpen bij een val, bij een alert of bij achteruitgang van de vitale waarden. In de toekomst kan viQtor op basis van slimme algoritmen ook achteruitgang en medische risico’s (zoals een val) voorspellen. Daarmee kunnen we medische problemen én medische zorg voorkomen.

Voor zorgprofessionals: 24/7 zicht op vitale functies

Ook voor zorgprofessionals heeft viQtor veel voordelen: het systeem haalt 24/7 relevante data op en geeft zo continu zicht op hoe het met de patiënt gaat. Monitoring kan niet alleen plaatsvinden bij patiënten thuis, viQtor biedt ook mogelijkheden voor patiënten in een ziekenhuis- of verpleegbed.
Dankzij de constante stroom van patiënten- of cliëntendata is achteruitgang snel zichtbaar. Door vroegtijdig ingrijpen kan acute zorg worden voorkomen. Voor het doen van de metingen zijn minder menselijke handelingen nodig. Herhaalbezoeken kunnen worden verminderd en zorg wordt beter planbaar. Bovendien zijn alle data direct in het patiëntendossier beschikbaar. Daardoor wordt de zorg efficiënter – en dat is hard nodig.

Voor mantelzorgers: hulp bieden wanneer die nodig is

Met viQtor is het eenvoudiger om mantelzorg een rol te geven. Met de juiste protocollen kunnen mantelzorgers worden ingeschakeld bij de afhandeling van alerts of incidenten. Dit voorkomt dure zorg wanneer dit niet nodig is.

Hoe viQtor werkt

Het apparaatje wordt gedragen op de bovenarm en voert continu betrouwbare metingen uit van hartslag, zuurstofsaturatie en huidtemperatuur. Deze meetwaarden gaan automatisch via het landelijk dekkende NB-IoT/LTE-m (Internet of Things) netwerk van Vodafone naar het Clinical Decision Support platform. Voor het verzenden van deze data is geen mobiele telefoon nodig. De verbinding van viQtor met het platform is direct en de meest veilige verbinding die bestaat.

Via een dashboard kunnen geautoriseerde zorgprofessionals alle sensormetingen (zo goed als) realtime volgen. Wanneer trendwaardes afwijkingen laten zien en/of op toenemende gezondheidsrisico’s kunnen duiden, ontvangt de arts een pushbericht zodat passende interventies kunnen worden ingezet.

Welzijnsmonitor

viQtor meet niet alleen een aantal vitale waarden, maar heeft ook andere belangrijke functionaliteiten:

  • Registratie van een valongeluk. Zo kan bij een val direct hulp worden ingeschakeld. Dankzij de zeer nauwkeurige plaatsbepaling via Galileo, het Europese netwerk van satellieten, kan de locatie van de patiënt exact worden bepaald.
  • Handmatige alerts. Voelt een drager zich niet goed of wenst hij medische hulp? Dan hoeft hij slechts op de hulpknop te drukken. Het is goed mogelijk om mantelzorgers hierin een rol geven. Zo krijgt de patiënt of cliënt de hulp die nodig is – een veilig idee. Bovendien kan hiermee schaarse en dure zorg worden voorkomen.

Slimme eigenschappen

  • viQtor is energiezuinig
  • Het draagcomfort is groot
  • Het apparaatje is douchebestendig en hoeft dus niet af in de badkamer