viQtor in Mobile Healthcare Innovation Café

Digitalisering maakt toekomst zorg mogelijk

Door de druk die Corona op de zorg heeft gelegd is duidelijk geworden hoe fragiel de sector is. Een van de oplossingen om de druk te verminderen is digitale transformatie. Tijdens het Innovation Café van Mobile Healthcare kwamen vooraanstaande professionals in de zorg bijeen om de toekomst van eHealth te bespreken. Onze CEO Walter van Kuijen was ook aanwezig en gaf zijn kijk op de nieuwste ontwikkelingen waarin monitoringtoepassingen zoals onze medische wearable viQtor, een aanzienlijk rol zullen spelen. Maarten van Rixtel van Sensire heeft er al goede ervaringen mee.

Samenwerking onontbeerlijk

Op 11 oktober organiseerde Mobile Healhcare een Innovation Café met als thema ‘Slimme zorg voor morgen? Nu samenwerken!’. Het panel van sprekers bestond uit zorgprofessional vanuit diverse branches, met onder andere Diederik Gommers (Erasmus MC), Willeke Bakker (PwC), Jeroen Kemperman (Zilveren Kruis), Dianda Veldman (Patiëntenfederatie Nederland), Niels Chavannes (LUMC), Leonard Witkamp (Ksyos), Sven de Langen (wethouder gemeente Rotterdam), Nico van Meeteren (Top Sector LSH), Maarten van Rixtel (Sensire), Michael Rutgers (Longfonds) en Walter van Kuijen (smartQare). Gezamenlijk kwamen ze tot de conclusie dat intensieve samenwerking onontbeerlijk is om de zorg van vandaag ook in de toekomst mogelijk te maken.

Zorg slimmer organiseren

Uit het onderzoek van Willeke Bakker (PWC) blijkt dat niks doen geen optie is. Willeke: ‘In 2040 zal het aantal 75-plussers zijn verdubbeld terwijl de beroepsbevolking gelijk zal blijven en het aantal mantelzorgers gehalveerd zal zijn. Dat betekent dat we zorg anders en slimmer moeten gaan organiseren. Covid heeft aangetoond dat dat anders kan, bijvoorbeeld door digitalisering en door domeinoverstijgend samen te werken.’

viQtor geeft waardevolle informatie als de drager niet op eigen kracht informatie kan verzenden, bijvoorbeeld als hij gevallen is

- Maarten van Rixtel, Sensire

Op afstand monitoren

Om de samenwerking soepel te laten lopen is toegang tot data die op afstand wordt gegenereerd nodig. In het LUMC wordt al gewerkt met 'De Box', een pakket apparaten waarmee hartpatiënten op afstand worden gemonitord. Sensire is een testproject gestart met tien van onze viQtors in een Living Lab om ouderen te monitoren zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Enthousiast over viQtor

Maarten van Rixtel, raad van bestuur van Sensire, over zijn ervaring met viQtor: ‘We zijn er enthousiast over, omdat we burgers veiligheid willen bieden. Kunnen we dat niet, dan kunnen en willen burgers niet meer thuis blijven en komen ze in de zorg terecht. Dat wil iedereen voorkomen. We zijn er pas net mee bezig maar zien al wel dat het apparaat intuïtief werkt en ook waardevolle informatie geeft als de drager niet op eigen kracht informatie kan verzenden, bijvoorbeeld als hij gevallen is.’

Bekijk het hele verslag van Mobile Healthcare Innovation Café

CEO Walter van Kuijen smartQare

Tijdens het Innovation Café werd onze promotiefilm over viQtor getoond. Bekijk hier het filmpje waarin vooral de werking van de alertfunctie wordt gedemonstreerd.

Start ook een Living Lab

Wilt u ook een Living Lab met onze viQtor starten in uw organisatie? Neem contact op voor een oriënterend gesprek bij u op locatie.