24/7 locatiebepaling

viQtor, onze 24-uurs monitoring oplossing, is uitgerust met een Global Navigation Satellite System module (GNSS). Dit is de verzamelnaam voor alle openbare positiebepalingssystemen op basis van satellieten, te weten het Amerikaanse GPS, het Europese GALILEO, het Russische GLONASS en het Chinese BEIDOU (BDS).

Wanneer de hulpknop ingedrukt wordt, kunnen we exact de locatie van de drager bepalen. Een veilig idee.

  • Met hulp van satellieten kan de positie tot op 5 meter nauwkeurig bepaald worden
  • Na een val wordt automatisch de locatiebepaling meegestuurd
  • Wanneer de drager van viQtor hulp nodig heeft, kunnen we hem of haar makkelijk en snel vinden

Over viQtor

smartQare heeft viQtor ontwikkeld, een unieke multisensor oplossing voor 24-uursmonitoring en diagnostiek op afstand van risicogroepen. Een relevant en betaalbaar hulpmiddel dat mensen centraal stelt én zorgprofessionals helpt het zorgproces rondom patiënten doelmatig en efficiënt te organiseren.

viQtor, onze oplossing voor 24-uurs monitoring van:

Waarom locatiebepaling?

Locatiebepaling via GNSS is met name geschikt wanneer iemand buiten is. De nauwkeurigheid van deze plaatsbepaling hangt af van de hoeveelheid satellieten die een signaal van het device zien en hoe vrij het zicht is naar de hemel. In open veld zal de positie 5 tot 10 meter nauwkeurig zijn, in bebouwd gebied kan de positie 20 meter meer afwijken.
Wanneer iemand binnen is en een betonnen dak boven het hoofd heeft, kan de positie slecht of helemaal niet worden bepaald. Dit lossen we op door een klein hulpstation (beacon) te plaatsen bij de drager thuis zodat die ook daar goed vindbaar is.

Op het moment dat hulp nodig is, kan de drager de hulpknop indrukken. En wanneer iemand gevallen is, gaat er automatisch een bericht naar ons platform. Een een ervaren zorgverlener van het medisch service center zal vervolgens actie ondernemen. Doordat viQtor buiten voortdurend connectie maakt met een groeiend aantal satellieten wordt de positie van de drager iedere 45-60 seconden nauwkeuriger aangegeven op een digitale kaart op het platform. Zo wordt hij of zij altijd snel gevonden.

Dwaaldetectie (geofencing)

viQtor maakt gebruik van verschillende satellietnetwerken. Hierdoor kan op termijn een tweede functie rondom plaatsbepaling toegevoegd worden aan onze 24-uurs monitoring oplossing: de zogenaamde dwaaldetectie.
Wanneer dit wenselijk is, kan op ons platform een digitale grens ingesteld worden. Zodra de drager dit het vooraf ingestelde virtuele gebied verlaat, gaat er direct een bericht naar de mantelzorger, de zorginstelling of het medisch service center. Zo wordt de drager snel gevonden en kan hij of zij naar huis worden gebracht. Met viQtor kunnen mensen op een veilige manier van hun bewegingsvrijheid genieten.

Lees ook