24/7 monitoring van valdetectie

viQtor, onze 24-uurs monitoring oplossing, heeft ook valdetectie. Veel ouderen komen in de problemen als ze zijn gevallen. Met viQtor aan je arm is hulp dan snel ter plekke. Dankzij de continue verbinding via het NB-IoT netwerk werkt de valdetectie altijd en overal.

  • Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen
  • Wanneer ouderen niet op tijd gevonden worden, kunnen zij na een val overlijden door uitdroging of onderkoeling
  • viQtor heeft valdetectie; na een val wordt automatisch een alert gegeven
  • Dragers kunnen met de hulpknop ook zelf hulp inroepen

Over viQtor

smartQare heeft viQtor ontwikkeld, een unieke multisensor oplossing voor 24-uursmonitoring en diagnostiek op afstand van risicogroepen. Een relevant en betaalbaar hulpmiddel dat mensen centraal stelt én zorgprofessionals helpt het zorgproces rondom patiënten doelmatig en efficiënt te organiseren.

viQtor, onze oplossing voor 24-uurs monitoring van:

Waarom valdetectie?

Elke vijf minuten belandt er een 65-plusser op de spoedeisende hulp (SEH) na een val (Bron: veiligheid.nl). Vallen is daarmee de meest voorkomende oorzaak van letsel bij ouderen. Jaarlijks overlijden ruim 5000 ouderen als gevolg van een val. Dat zijn dus 14 personen per dag, elke dag opnieuw.
De meeste ouderen overlijden door uitdroging en/of onderkoeling, omdat ze uren op de grond hebben gelegen. De verwachting is dat het aantal SEH-bezoeken voor letsel na een valongeval bij ouderen binnen 10 jaar tijd met 50% zal toenemen.

Een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen. Na een val (of wanneer het risico op vallen groot is) is het soms niet mogelijk om thuis te blijven wonen. Ook kan de kwaliteit van leven verminderen na een valincident. Om deze reden hebben we valdetectie toegevoegd aan viQtor.

Valdetectie via viQtor

Door een 3-assige versnellingsmeter , een gyroscoop en een barometer (drukmeter) wordt iedere beweging van de drager nauwkeurig geregistreerd. Signaleert viQtor een combinatie van snelheid en hoogteverschil (druk), dan betekent dat vaak dat de gebruiker valt. Als de drager het bewustzijn heeft verloren en gedurende 30 seconden niet beweegt, wordt automatisch een bericht verzonden. Daarbij wordt ook meteen een exacte locatiebepaling meegestuurd.
Wanneer de drager wel bij kennis is maar niet alleen kan opstaan, kan hij of zij zelf de hulpknop indrukken. Er kan dan snel hulp gestuurd worden. Zo biedt viQtor altijd de juiste zorg op de juiste plek en op het juiste moment.

Lees ook